• Advertisement
NAJLEPSZA SIEĆ KOMÓRKOWA? SPRAWDŹ>>




[LG L5] Zawiesza sie po logu LG

Piszcie o wszystkim o czym tylko chcecie.

[LG L5] Zawiesza sie po logu LG

Postprzez Kuba21 » 20 mar 2013, 20:28

Cześć wszystkim, niedawno bawiłem się build.prop i zmieniałem DPI ( to z gęstością obrazu ). Zmieniłem na 120, ale mi sie nie podobało.
Oczywiście Root Explorer zrobił backup, więc usunąłem build.prop, a z backupu usunąłem .bac ( wczesniej było build.prop.bac ) no i został build.prop
Uruchom ponownie ... ---> i zawiesza się po logu LG, logo znika, a ekran jest podświetlany - nic więcej.
Wgrał bym soft od nowa, ale jak ? Jeśli telefon się nie włącza

Prosił bym o szybką pomoc, ponieważ nie chcę oddawać do do serwisu, a telefon potrzebuje jak najszybciej.
Z góry dzięki
BOOTLOADER W LG L5 ODBLOKOWANY ^^
Avatar użytkownika
Kuba21
 
Posty: 1275
Dołączył(a): 21 lip 2012, 08:46
Has thanked: 48 times
Have thanks: 72 times

Advertisement

NAJLEPSZA SIEĆ KOMÓRKOWA? SPRAWDŹ>>


Re: Odp: [LG L5] Zawiesza sie po logu LG

Postprzez DroidMan » 20 mar 2013, 20:34

A nie możesz wipa zrobić? Tam wciskasz pare klawiszy i sam robi wipa

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2
Obrazek
Avatar użytkownika
DroidMan
 
Posty: 2875
Dołączył(a): 15 lut 2011, 12:22
Has thanked: 99 times
Have thanks: 445 times

Re: [LG L5] Zawiesza sie po logu LG

Postprzez Kuba21 » 20 mar 2013, 20:51

Kończy się na podświetleniu dolnych klawiszy :( I nic więcej.
BOOTLOADER W LG L5 ODBLOKOWANY ^^
Avatar użytkownika
Kuba21
 
Posty: 1275
Dołączył(a): 21 lip 2012, 08:46
Has thanked: 48 times
Have thanks: 72 times

Re: Odp: [LG L5] Zawiesza sie po logu LG

Postprzez DroidMan » 20 mar 2013, 20:52

A tak robisz:

1.Wyłącz telefon
2. Przytrzymaj przycisk ściszania i power jednocześnie do czasu gdy DOLNE KLAWISZE podświetlą się
3. Następnie puść klawisze i przytrzymać przycisk Menu przez ok. 2 sekundy
4. Czekaj aż pojawi się logo androida


Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2
Obrazek
Avatar użytkownika
DroidMan
 
Posty: 2875
Dołączył(a): 15 lut 2011, 12:22
Has thanked: 99 times
Have thanks: 445 times

Re: [LG L5] Zawiesza sie po logu LG

Postprzez Kuba21 » 20 mar 2013, 21:44

Dzięki, wipe zrobiło.
Ale po reboocie, nadal zawiesza się i pozostaje podświetlony ekran i klawisze :(
BOOTLOADER W LG L5 ODBLOKOWANY ^^
Avatar użytkownika
Kuba21
 
Posty: 1275
Dołączył(a): 21 lip 2012, 08:46
Has thanked: 48 times
Have thanks: 72 times

Re: Odp: [LG L5] Zawiesza sie po logu LG

Postprzez DroidMan » 20 mar 2013, 21:45

No to możesz wejść w recovery i zróbić wipa ceche, ale skoro wipa data nie pomógł to wgraj soft:)

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2
Obrazek
Avatar użytkownika
DroidMan
 
Posty: 2875
Dołączył(a): 15 lut 2011, 12:22
Has thanked: 99 times
Have thanks: 445 times

Re: [LG L5] Zawiesza sie po logu LG

Postprzez Kuba21 » 21 mar 2013, 08:47

Tylko jak ?
Tutaj softy instaluję się z pozycji włączonego telefonu.
A Energency mode nie działa, zostaje podświetlony ekran :(
BOOTLOADER W LG L5 ODBLOKOWANY ^^
Avatar użytkownika
Kuba21
 
Posty: 1275
Dołączył(a): 21 lip 2012, 08:46
Has thanked: 48 times
Have thanks: 72 times

Re: [LG L5] Zawiesza sie po logu LG

Postprzez DroidMan » 21 mar 2013, 09:14

Spróbuj programem LG PC SUITe tam jest program LGMobile Support Tool który potrafi awaryjnie odzyskać system , wpisujemy w odpowiednie okno imei telefonu i model i tak naprawdę to wszystko .Pobierze on nowy świeży system i zamontuje go automatycznie ( ekran na tel. podczas fleszowania jest taki sam jak w przypadku KDZ )

A tu masz taki sam problem:
Kod: Zaznacz cały
http://www.lgswift.pl/problemy-i-rozwiazania-f119/lg-l5-e610-nie-uruchamia-sie-zatrzymuje-sie-na-logo-t21011.html

Ale niestety tam nie mam kąta i nie wiem co tam piszą:)

A tu masz poradnik jak zmienić softa:
Kod: Zaznacz cały
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1790342
Obrazek
Avatar użytkownika
DroidMan
 
Posty: 2875
Dołączył(a): 15 lut 2011, 12:22
Has thanked: 99 times
Have thanks: 445 times

Re: [LG L5] Zawiesza sie po logu LG

Postprzez Kuba21 » 21 mar 2013, 09:31

@up
Wiem jak zmienić softa bo już zmieniałem. Ale potrzeba włączonego telefonu :(
A z tym LG PC SUITE zaraz sprawdze.

Edit: Do PC SUITE potrzeba wlaczonego telefonu .
Ma ktos jeszcze jakies pomysly ?
Edit: juz sobie poradzilem, zamykam.
BOOTLOADER W LG L5 ODBLOKOWANY ^^
Avatar użytkownika
Kuba21
 
Posty: 1275
Dołączył(a): 21 lip 2012, 08:46
Has thanked: 48 times
Have thanks: 72 times

Lg L5 zacieło się

Postprzez endriu888 » 04 paź 2015, 10:33

Kuba21 - jak sobie poradziłeś ?

Ja włączyłem w LG e610 (L5) na androidzie jakąś aplikacje związaną z oszczędzaniem baterii i teraz włącza się tylko logo.
dalej nie idzie.Próbowałem kombinacji:
vol down+power i
vol down+power+środkowy menu i nic.

próbowałem przez podłączenie kablem ale bez włączonego telefonu nie działa.
próbowałem resetować hard reset bez baterii i nic.

już nie mam sił, ani pomysłów.
endriu888
 
Posty: 1
Dołączył(a): 04 paź 2015, 10:10
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time


Powrót do Hydepark

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron