• Advertisement
NAJLEPSZA SIEĆ KOMÓRKOWA? SPRAWDŹ>>




Standardowa nawigacja

Samsung Galaxy Ace 4, 3, 2

Ogólne, Testy, Porównania i Recenzje...

Standardowa nawigacja

Postprzez Burnago » 26 lut 2012, 19:23

Witam.

Mam parę pytać dotyczących standardowej nawigacji wgranej do telefonu. To chyba nawigacja map google beta.

1. W czym ona jest gorsza od innych, płatnych które można pobrać z android market?
2. Czy da się ją zaktualizować?
3. Jak ją maksymalnie podgłośnić? Nawet jak jest na full to słabo ją słychać.

Jestem w Play.
Avatar użytkownika
Burnago
 
Posty: 33
Dołączył(a): 14 cze 2011, 09:07
Lokalizacja: Tarnów
Has thanked: 3 times
Have thanks: 0 time

Advertisement

NAJLEPSZA SIEĆ KOMÓRKOWA? SPRAWDŹ>>


Odp: Standardowa nawigacja

Postprzez Pietr » 26 lut 2012, 21:35

1. Jak dla mnie to niczym się nie różni. Potrafi omijać korki itp... Może posłużyć zza nawigację pieszą.
2. Tak, da radę zaktualizować, wystarczy zaktualizować mapy google.
3. Gdy masz wyłączoną nawigacje to naciskaj klawisz głośności.

Wysłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk
Xiaomi Mi3
Avatar użytkownika
Pietr
 
Posty: 648
Dołączył(a): 05 gru 2011, 15:44
Lokalizacja: [Podkarpacie]
Has thanked: 14 times
Have thanks: 33 times

Re: Standardowa nawigacja

Postprzez mikix » 26 lut 2012, 23:44

1 w tym jest gorsza że pokazuję że jedziesz po polu!!
2.sama się aktualizuję jak ją uruchamiasz(bierze neta)


Wysłano z GT-S5830 z użyciem Tapatalk
Samsung Galaxy Ace II
AOSP 4.4.2 KitKat
GoClever R83.2 And: 4.2.2 JB (CyanogenMod :))
Pomogłem ? Podziękuj... Daj kciukkkkkkaaaa :D
.....................................................................................................
Avatar użytkownika
mikix
 
Posty: 902
Dołączył(a): 03 paź 2011, 17:52
Lokalizacja: Gostyń
Has thanked: 20 times
Have thanks: 79 times

Re: Standardowa nawigacja

Postprzez Mysterio » 27 lut 2012, 12:08

i chyba podczas działania tej mapy też jest potrzebne połączenie z internetem.
Pomgłem? Daj Kciuka
Samsung Galaxy Ace- Rom CyanogenMod 7.2.0- FrozenAce+ LagFreev3+ Turboboost v8.5+ Mobile Bravia
Nie kłóć się z idiotą. Sprowadzi Cię do swojego poziomu i pobije doświadczeniem.
Avatar użytkownika
Mysterio
 
Posty: 826
Dołączył(a): 03 maja 2011, 08:31
Has thanked: 3 times
Have thanks: 60 times

Re: Standardowa nawigacja

Postprzez Burnago » 27 lut 2012, 12:56

Korzystalem z nawigacji juz pare razy i nigdy nie pokazywala ze jestem w polu.. Smiem stwierdzic ze dosc precyzyjnie wskazywala polozenie i obliczala alternatywne trasy.

Nie wiem czy wymaga polaczenia z internetem ale z tego co widze to tak. To jedyny problem.
Avatar użytkownika
Burnago
 
Posty: 33
Dołączył(a): 14 cze 2011, 09:07
Lokalizacja: Tarnów
Has thanked: 3 times
Have thanks: 0 time

Re: Standardowa nawigacja

Postprzez Mysterio » 27 lut 2012, 13:04

No i chyba największy bo jeżeli ktoś nie ma pakietu to może zapłacić ładne parę złotych /
Pomgłem? Daj Kciuka
Samsung Galaxy Ace- Rom CyanogenMod 7.2.0- FrozenAce+ LagFreev3+ Turboboost v8.5+ Mobile Bravia
Nie kłóć się z idiotą. Sprowadzi Cię do swojego poziomu i pobije doświadczeniem.
Avatar użytkownika
Mysterio
 
Posty: 826
Dołączył(a): 03 maja 2011, 08:31
Has thanked: 3 times
Have thanks: 60 times

Re: Standardowa nawigacja

Postprzez Burnago » 27 lut 2012, 15:04

Hmm nie pamietam ale wydaje mj sie ze mapy google chodza jak nie ma internetu takze nawigacja tez powinna. Byle by byl gps wlaczony. Dopiero do aktualizacji jest potrzebny interbet. Moge sie mylic:)
ja mam pakiet 250mb;)
Avatar użytkownika
Burnago
 
Posty: 33
Dołączył(a): 14 cze 2011, 09:07
Lokalizacja: Tarnów
Has thanked: 3 times
Have thanks: 0 time

Re: Standardowa nawigacja

Postprzez edi1000 » 27 lut 2012, 17:09

Powiedz mi kto bierze taki telefon bez pakietu internetowego.Chyba ze Mikołaj dał pod choinke telefon i karte :lol: :lol: :lol: :lol:
edi1000
 
Posty: 1
Dołączył(a): 18 lut 2012, 22:34
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time

Odp: Re: Standardowa nawigacja

Postprzez dogg » 27 lut 2012, 17:34

Burnago napisał(a):Hmm nie pamietam ale wydaje mj sie ze mapy google chodza jak nie ma internetu takze nawigacja tez powinna. Byle by byl gps wlaczony. Dopiero do aktualizacji jest potrzebny interbet. Moge sie mylic:)
ja mam pakiet 250mb;)


Mapy google potrzebują neta. ;)

Galaxy 3
Rom - UnderDroid Pre-alpha :D
Jeśli pomogłem daj kciuka.
Obrazek

Jeśli pomogłem daj kciuka! Mi to pomoże, a Ciebie nic nie kosztuje.
Avatar użytkownika
dogg
 
Posty: 1755
Dołączył(a): 19 mar 2011, 16:19
Has thanked: 49 times
Have thanks: 167 times

Re: Standardowa nawigacja

Postprzez Burnago » 27 lut 2012, 22:06

Podsumowując standardowa nawigacja działająca na bazie Google jest o tyle zła, że wymaga połączenia z internetem. Jadąc samochodem, zwłaszcza poza miastem często są "czarne dziury" gdzie nie ma zasięgu Play i włącza się zasięg Plusa a w rezultacie nie ma pakietowego dodatkowego internetu czyli nawigacja nie działa mimo że GPS jest aktywny.

Może będę miał okazje sprawdzić to.
Avatar użytkownika
Burnago
 
Posty: 33
Dołączył(a): 14 cze 2011, 09:07
Lokalizacja: Tarnów
Has thanked: 3 times
Have thanks: 0 time

Następna strona

Powrót do Ogólne, Testy, Porównania i Recenzje

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron