• Advertisement
NAJLEPSZA SIEĆ KOMÓRKOWA? SPRAWDŹ>>




Nowa aktualizacja ACE 2

Re: Nowa aktualizacja ACE 2

Postprzez miroslawd » 07 sty 2013, 17:23

Michal12 napisał(a):@up
No ludzie.. nie potraficie posługiwać się internetem?...
....podłącz telefon pod Kies wtedy, kiedy ma być niby przewidziana aktualizacja.

No cóż do tej pory byłem przekonany, że na forach piszą fanatycy (lubiący pomóc) a nie ludzie którzy robią to za karę !!! Z internetu potrafię korzystać a odpowiedzi jakie tam znalazłem dla przykładu cyt:"Marceluś [25.10.11, 21:59]brandzlowany.. a nie brandowany.. lub gość [25.10.11, 22:01] brandy czyta się brendy - to taki alkohol i telefon można w nim moczyć "mnie nie satysfakcjonują dlatego pytam na porządnym forum. Moim pytaniem jednak nie był temat "brandowany soft" tylko "dlaczego Kies wyświetla mi taki komunikat "Twoje urządzenie nie obsługuje uaktualnienia oprogramowania za pośrednictwem aplikacji Kies. Czy coś nie tak zainstalowałem ?".. W dalszym ciągu głównie o to mi chodzi "czy coś nie tak zainstalowałem - czytaj sknociłem przy instalacji" ??? A może jest to jakiś znany Forumowiczom problem z Kies-em. Niestety o tym nic nie znalazłem na forum - może źle szukałem - dlatego przyłączyłem się do tego pochodnego tematu. Czytałem wcześniejsze posty i aktualizacja dla mojego telefonu jest przewidziana po 20 stycznia, czy wówczas nie będzie tego komunikatu ?
Avatar użytkownika
miroslawd
 
Posty: 7
Dołączył(a): 28 paź 2012, 19:09
Lokalizacja: Bydgoszcz
Has thanked: 2 times
Have thanks: 0 time

Advertisement

NAJLEPSZA SIEĆ KOMÓRKOWA? SPRAWDŹ>>


Re: Nowa aktualizacja ACE 2

Postprzez Blackjoe » 07 sty 2013, 17:52

Brandowany tzn z pierdołami od operatora. Niebrandowany to taki czyściutki, fajniutki soft prosto od producenta. Ogólnie to do softów niebrandowanych aktualizacje wychodzą szybciej bo właśnie te softy dostają operatorzy sieciowi i wpieprzają wszystkie dodatki jak np. bezsensowne trialowe gry jak w przypadku t-mobile. :shock:
No a co do problemu to jest on nadzwyczaj dziwny ale też go miałem w swoim Ejsie z T-Debile. Po wrzuceniu innego softa wygrzebanego gdzieś na forum i przeinstalowaniu kiesa(tak profilaktycznie) wsio wróciło do normy. ;)
Btw to nie radziłbym Ci używać kiesa bo on często lubi uwalić fona :P Więc albo Odin albo aktualizacja przez Wifi :)
Pozdrawiam

Blackjoe
 

Re: Nowa aktualizacja ACE 2

Postprzez Michal12 » 07 sty 2013, 19:21

miroslawd napisał(a):
Michal12 napisał(a):@up
No ludzie.. nie potraficie posługiwać się internetem?...
....podłącz telefon pod Kies wtedy, kiedy ma być niby przewidziana aktualizacja.

No cóż do tej pory byłem przekonany, że na forach piszą fanatycy (lubiący pomóc) a nie ludzie którzy robią to za karę !!!

Tak, ale jeśli tłumaczy się ludziom po sto razy, to chyba jest to trochę irytujące. Rozumiem, gdybyś pytał o jakąś bardzo skomplikowaną sprawę, którą nie tak łatwo jest znaleźć w internecie.

miroslawd napisał(a): Moim pytaniem jednak nie był temat "brandowany soft" tylko "dlaczego Kies wyświetla mi taki komunikat "Twoje urządzenie nie obsługuje uaktualnienia oprogramowania za pośrednictwem aplikacji Kies. Czy coś nie tak zainstalowałem ?".. W dalszym ciągu głównie o to mi chodzi "czy coś nie tak zainstalowałem - czytaj sknociłem przy instalacji" ???

No ale to pytanie dotyczy też brandowanych softów - bo one są główną przyczyną tego komunikatu. Jeśli będziesz miał w telefonie czysty soft Samsunga, to raczej bez problemów będziesz mógł wgrywać aktualizacje przez Kiesa.
Michal12 napisał(a):Prawdopodobnie masz brandowany soft - a dla nich nie ma tak często aktualizacji. Najlepiej już teraz wgrać sobie jakiś czysty ROM Samsunga i aktualizować sobie, gdy tylko nadarzy się okazja.

Więc już teraz wgraj soft, o którym mówię i jeśli wolisz Kiesa, to wkrótce być może uda Ci się zaktualizować telefon.




P.S

Z internetu potrafię korzystać a odpowiedzi jakie tam znalazłem dla przykładu cyt:"Marceluś [25.10.11, 21:59]brandzlowany.. a nie brandowany.. lub gość [25.10.11, 22:01] brandy czyta się brendy - to taki alkohol i telefon można w nim moczyć "

No chyba nie umiesz szukać, wystarczyło wpisać frazę "brandowany soft" (chyba oczywiste) - i pierwszy link (telepolis) wszystko wyjaśnia.
☆☆☆ Samsung Galaxy SIII (Pebble Blue) ☆☆☆

☆☆☆ OMEGA ROM v44.2 (Android 4.2.1) ☆☆☆ PhilZ Recovery ☆☆☆ MultiView MOD ☆☆☆ InkEffect ☆☆☆ Status Bar Lock Button ☆☆☆ Camera NoteII MOD ☆☆☆ Yank555.lu Kernel v3.1b (OC=1,6Ghz) ☆☆☆ Boeffla Sound Engine + Boeffla Control App ☆☆☆

☆☆☆ M12-ROM v9.3 - extremely fast version ☆☆☆
☆☆☆ M12-ROM "Special Edition" v3 - incredibly fast & performance ☆☆☆
Avatar użytkownika
Michal12
 
Posty: 15599
Dołączył(a): 15 sty 2011, 18:29
Has thanked: 131 times
Have thanks: 1665 times

Re: Nowa aktualizacja ACE 2

Postprzez miroslawd » 07 sty 2013, 20:10

Michal12 napisał(a):@up
.......No ale to pytanie dotyczy też brandowanych softów - bo one są główną przyczyną tego komunikatu. Jeśli będziesz miał w telefonie czysty soft Samsunga, to raczej bez problemów będziesz mógł wgrywać aktualizacje przez Kiesa.

No brawo. I można bez tych złośliwości. Wielki plus dla Ciebie.
Jeszcze jedno pytanie. Pamiętam, że jak telefon był nowy i podłączyłem pierwszy raz do Kies-a (starsza jego wersja chyba 2.1) to tego komunikatu nie było tylko w obu wierszach było podobnie napisane. Czyli wychodzi na to, ze telefon się zaktualizował i teraz jest "brandowany" ?
Avatar użytkownika
miroslawd
 
Posty: 7
Dołączył(a): 28 paź 2012, 19:09
Lokalizacja: Bydgoszcz
Has thanked: 2 times
Have thanks: 0 time

Re: Nowa aktualizacja ACE 2

Postprzez Michal12 » 07 sty 2013, 20:12

@up
Nie, może to oznaczać, że dla brandowanych softów danego operatora była przewidziana aktualizacja. Skończmy już tą dyskusję wykraczającą poza temat.
☆☆☆ Samsung Galaxy SIII (Pebble Blue) ☆☆☆

☆☆☆ OMEGA ROM v44.2 (Android 4.2.1) ☆☆☆ PhilZ Recovery ☆☆☆ MultiView MOD ☆☆☆ InkEffect ☆☆☆ Status Bar Lock Button ☆☆☆ Camera NoteII MOD ☆☆☆ Yank555.lu Kernel v3.1b (OC=1,6Ghz) ☆☆☆ Boeffla Sound Engine + Boeffla Control App ☆☆☆

☆☆☆ M12-ROM v9.3 - extremely fast version ☆☆☆
☆☆☆ M12-ROM "Special Edition" v3 - incredibly fast & performance ☆☆☆
Avatar użytkownika
Michal12
 
Posty: 15599
Dołączył(a): 15 sty 2011, 18:29
Has thanked: 131 times
Have thanks: 1665 times

Re: Odp: Nowa aktualizacja ACE 2

Postprzez DroidMan » 07 sty 2013, 20:12

Jeśli kupiłeś telefon w: plusie, pley, orange lub t-mobile to na pewno masz soft brandowany:) wgraj sobie jakiś czysty nie brandowany soft odinem:)

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2
Obrazek

For this message the author DroidMan has received thanks:
miroslawd (07 sty 2013, 20:20)
Rating: 1.61%
 
Avatar użytkownika
DroidMan
 
Posty: 2875
Dołączył(a): 15 lut 2011, 12:22
Has thanked: 99 times
Have thanks: 445 times

Re: Nowa aktualizacja ACE 2

Postprzez miroslawd » 07 sty 2013, 20:19

No niestety abonament w T-mobile. Dziękuje za odpowiedzi.
Avatar użytkownika
miroslawd
 
Posty: 7
Dołączył(a): 28 paź 2012, 19:09
Lokalizacja: Bydgoszcz
Has thanked: 2 times
Have thanks: 0 time

Re: Nowa aktualizacja ACE 2

Postprzez LeHardi » 07 sty 2013, 21:18

A gdzie konkretnie w KIES wyskakuje Ci taki komunikat? W okienku z aktualizacją czy na jakimś oddzielnym okienku dialogowym? Pytam, bo też mam brandowany telefon, tyle że z Playa. Poprzednia aktualizacja (poprawiona wersja 2.3.6) poszła mi przez wifi, więc wydaje mi się że i w tym przypadku może być podobnie - z tym, że wersja playowa softu ukazała się w kilka dnia po niebrandowanej. Swego czasu w Nokii E-52 było tak często, że nowe oprogramowanie, było dostępne w jednym kanale dystrybucji, a w drugim nie. Najlepiej poczekaj więc, aż się JB oficjalnie ukaże: jeśli T-mobile nie będzie się kwapił z aktualizacją, zawsze zdążysz wgrać soft niebrandowany...
--
LeHardi
LeHardi
 
Posty: 5
Dołączył(a): 30 paź 2012, 11:05
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time

Re: Nowa aktualizacja ACE 2

Postprzez miroslawd » 08 sty 2013, 08:06

Na głównej stronie Kies-a "Podstawowe informacje - Informacja o oprogramowaniu układowym". Wstawiłbym fotkę ale nie wiem jak.
Avatar użytkownika
miroslawd
 
Posty: 7
Dołączył(a): 28 paź 2012, 19:09
Lokalizacja: Bydgoszcz
Has thanked: 2 times
Have thanks: 0 time

Re: Nowa aktualizacja ACE 2

Postprzez M@reS » 08 sty 2013, 12:55

A ja proponuje odinstalować KIESa i zainstalować ponownie z nowymi sterownikami.

Też miałem taki komunikat i co sie okazało ?
KIES sie zaktualizował do najnowszej wersji, ale sterowniki zostały stare i pasowały do ACE a do ACE 2 już nie :)
Po przeinstalowaniu najnowszej wersji KIESa i sterowników wszystko jest OK.

Po prostu KIES błędnie odczytuje oprogramowanie Twojego telefonu.
Kciuk mile widziany :)

Obrazek
Avatar użytkownika
M@reS
 
Posty: 342
Dołączył(a): 03 sie 2011, 18:20
Has thanked: 7 times
Have thanks: 27 times

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ace 2

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron